Jdi na obsah Jdi na menu

Festivia Chorus pokřtil na adventním koncertě ve Velké Lhotě své první CD

14. 12. 2008

Festivia Chorus pokřtil na adventním koncertě ve Velké Lhotě své první CD

(tisková zpráva k akci)

(fotografie Richarda Davida z akce na http://picasaweb.google.cz/dario.dacice/2008AdventLhota )
 
Adventní koncerty v Evangelickém tolerančním areálu jsou již tradicí. Ten letošní (v sobotu 13. 12. 2008) uzavíral tamní již 4. koncertní sezónu. Během minulých let zde v adventu vystoupil i Radovan Lukavský, Alfred Strejček či pěvec Richard Novák. Hostem letošního koncertu byl brněnský herec a recitátor Ladislav Lakomý, který přednesl vánoční texty z pera Jana Skácela, Jaroslava Vrchlického a dalších klasiků české literatury. Již tradičně účinkoval Žesťový soubor ZUŠ Dačice pod vedením Stanislava Kamínka a pochopitelně nemohl chybět ani domácí komorní sbor Festivia Chorus, který řídí Jitka Čudlá. Ta také hrála na varhany.
Letošní adventní koncert byl mimořádný tím, že zde Festivia Chorus pokřtil své první profesionálně natočené CD, které nese přiléhavý název "Zpívání pro potěchu duše". Ladislav Lakomý se stal kmotrem této jejich nahrávky. Mnoho návštěvníků koncertu využilo příležitosti a nahrávku si zakoupilo. Cédéčko však bude k dispozici všem zájemcům, kteří ho mohou zakoupit v knihkupectví pana Hejla v Dačicích, případně se obrátit přímo na členy Festivia Choru - kontakt je na www.festivia.cz . Prodejní cena tohoto CD činí 180,- Kč.
V novém roce 2009 se koncerty ve lhoteckém kostele rozeznějí již pátým rokem. O vystoupení různých umělců organizátoři - manželé Čudlých z občanského sdružení Komorní sbor Velká Lhota - jednají již nyní. V létě by měl do Velké Lhoty opět zavítat Alfred Strejček, tentokrát s herečkou Hanou Kofránkovou, je přichystána řada varhanních koncertů či koncertů komorní hudby. 5. koncertní sezóna by měla být zahájena 2. května 2009, kdy do Velké Lhoty zavítá smíšený pěvecký sbor Harmonia z Holandska. Organizátoři rádi naváží spolupráci s dalšími partnery, kteří by pomohli 5. koncertní sezónu zajistit po finanční stránce. Další informace o koncertech ve Velké Lhotě a kontakty jsou na www.koncerty-velkalhota.estranky.cz
Na závěr malé přání od manželů Čudlých: "Dovolte, abychom poděkovali a popřáli všechno dobré všem našim posluchačům, partnerům, účinkujícím umělcům a všem, kteří nám jakýmkoliv způsobem pomáhají. Přejeme vám krásné a klidné prožití vánočních svátků, aby vám přinesly opravdové potěšení a klid v duši a do nového roku hodně zdraví, štěstí a spokojenosti. Budeme rádi, když k potěšení vaší duše budeme moci vstoupit do vašeho domova prostřednictvím naší nahrávky. Budeme šťastní, když přijmete naše pozvání k návštěvě 5. koncertní sezóny v léčivých prostorách horního kostela ve Velké Lhotě."
Našimi partnery jsou: Ministerstvo kultury ČR, Jihočeský kraj, banka Waldviertler Sparkasse von 1842 AG, reklamní agentura suNEXO, .A.S.A. spol. s r.o., Autoškola Antonů, Truhlářství a zámečnictví Vladimír Tůma, CompOn Telč, Centropen a.s., Zahradnictví Antonín Kopřiva, Obecní úřad Volfířov a Český svaz žen Velká Lhota. Mediálním partnerem jsou Ozvěny Jihozápadní Moravy.
 

Náhledy fotografií ze složky CD sboru Festivia Chorus