Jdi na obsah Jdi na menu

20. koncertní sezóna Velká Lhota 2024

Milí přátelé, jubilejní 20. koncertní sezóna Velká Lhota 2024 je pro vás připravena! Rozhodně se máte (a my s vámi) na co těšit! 20.-koncertni-sezona---celkovy-plakat.jpg20. koncertní sezóna - celkový plakát 1.pdf

Sezónu zahájíme společným koncertem našeho sboru Festivia Chorus a našich úžasných hostů, Kateřiny a Dalibora Štruncových. 2024-struncovi.jpgKatka a Dalibor jsou zakládajícími členy skupiny Cimbal Classic a také neméně významnou součástí skupiny Javory Hanky a Petra Ulrychových. Pokládáme si za čest, že si spolu s nimi budeme moci zazpívat také několik jejich písniček, které se již pilně učíme. Tento koncert se koná v sobotu 18.května 2024 od 18 hodin v horním kostele Evangelického tolerančního areálu ve Velké Lhotě u Dačic. Vstupenky v ceně 120,- Kč si můžete zakoupit na místě. 2024 Štruncovi 1.pdf

Rovněž v horním kostele vystoupí v sobotu 3.srpna 2024 vynikající brněnská varhanice a organizátorka varhanního života Hana Bartošová. Velice se těšíme na její koncert na našich památkově chráněných varhanách, které letos oslaví již 150 let od svého vzniku. Chceme při této příležitosti uspořádat veřejnou sbírku na nový ventilátor (motor) varhan, neboť ten stávající je již téměř stoletý a je též poměrně hlučný, což obojí neodpovídá současným nárokům jak koncertního tak bohoslužebného využití varhan. V současné době jsme ve stádiu sběru informací.

V sobotu 5. října 2024 oslaví náš pěvecký sbor Festivia Chorus své 20.narozeniny. Je neuvěřitelné, jak ten čas rychle utekl a co vše jsme za tu dobu zažili a zapívali. Naplánován je koncert v horním kostele a poté pro pozvané hosty slavnostní setkání v sále školy.

Jubilejní dvacátou koncertní sezónu poté uzavře adventní koncert společně s naším milým hudebním kamarádem Radimem Zenklem, v sobotu 1. prosince 2024. Ani tentokrát si nenecháme ujít možnost společného muzicírování. Koncert se tentokrát výjimečně uskuteční v sále ZŠ ve Velké Lhotě.

Srdečně vás zveme na všechny akce naší jubilejní 20. koncertní sezóny a rovněž k oslavě 150. výročí varhan. Náš pěvecký sbor Festivia Chorus, to neznamená jen Velká Lhota (i když letos tomu s ohledem na výročí zhusta bude), vystupujeme i na dalších místech - zatím jsou další koncerty v jednání. Zřejmě je budeme situovat spíše až na rok 2025, vzhledem k náročnosti organizace jubilejní koncertní sezóny.

Velice děkujeme panu Janu Bartoškovi, místopředsedovi Poslanecké sněmovny a 1. místopředsedovi KDU-ČSL, za poskytnutou záštitu nad celou 20. koncertní sezónou 2024.
 
Velké poděkování patří také našim partnerům a sponzorům:
DV Štěrba Strmilov - výroba ekobriket
Auto Štěpán s.r.o., Dačice
SuNEXO Dačice - reklamní agentura
Restaurace Na Kovárně, Mrákotín
Obec Volfířov
SVAT Šabatka, Dačice
MUDr. Kelblerová - praktická lékařka, Dačice
FARMA Borecký dvůr
Zahradnictví Kopřiva, Velká Lhota
Ozvěny Jihozápadní Moravy
a další podporovatelé
 
Chcete tu být také? Napište nám mail na kulturspolek/zavináč/seznam.cz (Symbol zavináče je vynechán úmyslně coby ochrana před případným spamem.)